Volvo cilinderkop
Volvo cilinderkop revisie

De revisie van uw Volvo cilinderkop is bij ons in goede handen, of het nu gaat om Volvo cilinderkop revisieom een klassieke Volvo B20 cilinderkop, of een moderne Volvo 2.5 20V, wij reviseren alle Volvo cilinderkoppen. Volvo cilinderkop revisie voeren wij oa. uit voor Dealers, Volvo specialisten, oldtimer clubs en particulieren.

Volvo en LPG

Volvo B20 cilinderkop voor revisie
ingezakte kleppen Volvo B20
Volvo B20 LPG cilinderkop
Volvo B20 cilinderkop na revisie

Vroeg of laat zal de cilinderkop moeten worden gedemonteerd om deze aan te passen voor LPG. De stalen klepzetels worden vervangen door gesinterde (tungsten carbide) klepzetels, deze zijn vele malen harder en voeren de warmte sneller af, waardoor de klep en klepzetel een langere levensduur hebben. De klepzitting wordt vervolgens machinaal gefreesd in een profiel waarbij het van belang is dat de warmte zo snel mogelijk kan worden afgevoerd. De kleppen en de klepgeleiders worden vervangen, en de cilinderkop wordt gevlakt. De moderne Volvo cilinderkop is voorzien van stoterbussen op maat, dwz. dat bij het stellen van de kleppen deze stoters moeten worden vervangen voor een kleinere of grotere “maatbus”. Als wij de Volvo cilinderkop revisie voor u uitvoeren, worden uiteraard de kleppen gelijk op de juiste klepspeling afgesteld.

Volvo diesel

De Volvo D5 cilinderkop is een door ons veel geleverde en gemonteerde cilinderkop. Wij leveren de cilinderkop Volvo D5 volledig gereviseerd in 2 uitvoeringen.

Cilinderkop met kleppen en klepveren, of kompleet incl. nokkenassen, tuimelaars en hydraulische klepstoters.

Gereviseerde Cilinderkop Volvo D5 Cilinderkop Volvo D5

Het meeste voorkomende probleem bij de cilinderkop Volvo D5 is, dat de hydraulische klepstoters uit de “klepstoter-behuizing” breken. Dit gebeurd bij het breken of verspringen van de distributieriem, maar ook bij overmatige slijtage aan de hydraulische klepstoters en de tuimelaars. De cilinderkop Volvo D5 is er in veel verschillende uitvoeringen, welke wij praktisch allemaal leveren.

Deze cilinderkop is gemonteerd op de :

Volvo S60, S80, V50, V70, XC60, XC70, en de XC90 met motorcode D5244T.. en motorcode D5204T..

 Cilinderkop de-en monteren

De cilinderkop de-en monteren kunnen wij uiteraard ook voor u uitvoeren, wij beschikken over alle speciaal-gereedschappen en know-how om deze werkzaamheden logo-bovag vakkundig uit te voeren. Op al onze werkzaamheden geven wij volledige Bovag garantie.