Cilinderkoprevisie
CILINDERKOPREVISIE

De cilinderkop is het meest kwetsbare, en meest gereviseerde onderdeel van de motor. Schade aan de cilinderkop ontstaat na b.v oververhitting van de motor, breken van de distributieriem of ketting, hoog olieverbruik, rijden op LPG etc.

De werkzaamheden bij een volledige cilinderkoprevisie zijn:

• Demonteren van de kleppen, en controle of deze nog geschikt zijn om te slijpen, zonodig vervangen.
• Cilinderkop machinaal reinigen (voor en na cilinderkoprevisie)• Cilinderkopvlak nameten
• Cilinderkop afpersen (controle op scheuren in het materiaal)
• Klepgeleiderspeling meten en controleren op schade, zonodig vervangen
• Op maat frezen van de klepzittingen en/of vervangen van de klepzittingen (LPG of loodvrij geschikt maken)
• Cilinderkop vlakken
• Kleprubbers vervangen
• Klepveren controleren
• Indien gewenst wordt de cilinderkop kompleet met nokkenas(sen)weer opgebouwd en wordt indien nodig de klepspeling afgesteld.

Deelrevisie

Uiteraard is het ook mogelijk, om uw cilinderkop bij ons aan te bieden voor een deelrevisie ipv een volledige cilinderkoprevisie. Als bv een cilinderkop wordt aangeboden met 1 verbrande klep, is het niet altijd nodig meteen alle kleppen te vervangen, de overige kleppen kunnen misschien nog wel worden geslepen, dat kan de kosten soms behoorlijk drukken, uiteraard wordt dit te allen tijde uitgevoerd met de grootste precisie.

Prijsopgaaf vooraf

Wanneer u uw cilinderkop bij ons aanbied voor een cilinderkoprevisie, krijgt u een prijsopgaaf vooraf, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Bovag Garantie

Op iedere cilinderkoprevisie of ruilcilinderkop krijgt u volledige Bovag garantie.

Klaar terwijl u wacht

Uiteraard is het ook mogelijk, om uw cilinderkop bij ons aan te bieden voor een deelrevisie.
De cilinderkop laten vlakken, is meestal “klaar terwijl u wacht”.

Dit alles wordt uitgevoerd met de modernste machines en met de grootste nauwkeurigheid.
Zie onze video cilinderkop vlakken.

Klassieke auto

Ook de cilinderkoprevisie van uw klassieke auto die loodvrij of LPG geschikt gemaakt moeten worden, is bij LG Motorenrevisie in zeer goede handen!

Ruilcilinderkop

Indien cilinderkoprevisie niet meer mogelijk is, kunnen wij u een nieuwe cilinderkop of gereviseerde ¨ruilcilinderkop” leveren.

Uw cilinderkop laten reviseren bij LG Motorenrevisie geeft u de zekerheid dat deze weer naar behoren zal functioneren, vergelijkbaar met een nieuwe cilinderkop of een gereviseerde ruilcilinderkop.

Sloop cilinderkop

De keuze van een “sloop cilinderkop” raden wij af, dit geeft geen zekerheid en de kosten kunnen vaak behoorlijk oplopen, mocht zo’n “sloop cilinderkop” inderdaad niet helemaal goed zijn en moet deze weer gedemonteerd worden. Denk aan: Arbeidsloon, pakkingset etc.

Mocht u toch kiezen voor een cilinderkop van de sloperij, dan adviseren wij u, om deze bij ons te laten controleren, zodat u niet voor verrassingen komt te staan!

Monteren en demonteren

Bij LG Motorenrevisie is het uiteraard ook mogelijk om uw cilinderkop te laten demonteren en monteren, informeer naar de concurerende prijzen!

Voor meer informatie over cilinderkoprevisie, ruilcilinderkop, nieuwe cilinderkop, of uit en inbouw kunt u contact met ons opnemen.

Vlakken van cilinderkop in onze revisie-werkplaats.